Voor kind en gezin

Kijk op jezelf biedt laagdrempelige hulp voor kinderen van 0 tot en met 18 jaar en hun gezinnen. Als kinderpsycholoog bieden we psychologische en pedagogische hulp op maat waarbij we ouders en/of verzorgers altijd betrekken.

Behandeling is geschikt voor kinderen en jeugdigen die een positief zetje kunnen gebruiken in hun ontwikkeling. Ook kan het zijn dat je als ouders vragen hebt in de opvoeding van je kind. Ook dan bij je bij ons aan het jusite adres.

De wachttijd tot intake is op dit moment 3 -4 weken.
KIND EN JEUGD
Wanneer aanmelden?

Ieder kind ervaart wel eens problemen in zijn leven en het is zeker zo dat we ons allemaal als ouder wel eens zorgen maken om onze kinderen. Wanneer de problemen een gezonde ontwikkeling van je kind in de weg gaan staan, is het zinvol om wat extra hulp in te schakelen.

Hieronder een lijstje van veel voorkomende problemen binnen onze praktijk:
- angst
- Boosheid of agressief gedrag
- Verdriet en somberheid
- Pesten of gepest worden
- Rouw
- Veel huilen
- Problemen na een heftige ervaring
- Opvoedproblemen
Onze manier van werken

Ik werk al sinds 2001 als (GZ)psychogoloog met kinderen en maak onder andere gebruik van de volgende methodieken:

Cognitieve gedragstherapie
Opstellingenwerk
Visualisatie en imaginatie
EMDR
Oplossingsgerichte therapie

Wat ik nog veel belangrijker vind is dat we tijdens de behandeling niet alleen over serieuze zaken praten, maar we ook een beetje plezier kunnen maken en goede plannen kunnen bedenken.Opvoedopstellingen

Binnen onze praktijk werken we veel met (familie)opstellingen. Opstellingen kunnen een goed overzicht geven van hoe de familiegeschiedenis en de gezinsdynamieken een rol spelen in de aanmeldklacht. Belemmeringen en stagnaties, die vaak op de achtergrond spelen en niet direct zichtbaar zijn, worden duidelijk. De beweging, die in de opstelling ontstaat, helpt vaak om de bestaande situatie te accepteren en om een verandering tot stand te brengen.

Een familieopstellingen kan gedaan worden met alleen de ouders, maar het kan ook in aanwezigheid van het kind . Bij een familieopstelling werken Mark en Karinda altijd samen.


EMDR

Je hebt er vast wel eens iets over gehoord: EMDR. EMDR staat voor Eye Movement Desentization and Reprocessing. Oftewel door oogbewegingen minder gevoelig worden en informatie opnieuw verwerken.

EMDR is een zeer succesvolle behandelmethode voor klachten die hun oorsprong vinden in een heftige emotionele ervaring. Dit kan bijvoorbeeld een ongeluk zijn maar ook een kleinere gebeurtenis die voor de persoon echter emotioneel veel gedaan heeft.

EMDR is niet alleen succesvol bij volwassenen maar ook bij kinderen en zelfs baby's blijken de effecten van EMDR heel positief.
Aanvullend

Naast de individuele behandeling en ouderbegeleiding die er binnen onze praktijk geboden wordt, zijn er ook nog workshops die ook voor ouders heel interessant kunnen zijn.

Zo is er de workshop Mindful Ouderschap maar ook Systemisch werken of Opvoeden Hoezo?!.

Klik hier voor verdere informatie.